НОВИНИ

17.05.2024

16.05.2024

15.05.2024

14.05.2024

10.05.2024

09.05.2024

08.05.2024

РУБРИКАТОР

Авто кримінального авторитета врятувало життя чотирьох КОРДівців під Києвом

25.03.2022

Автівку у власника забрали в межах кримінального провадження, а під час війни нею скористалися спецпризначенці КОРДу.

В Україні навіть кримінальні авторитети іноді мимоволі роблять внесок у перемогу України. Так, один із них завдяки своєму авто врятував життя українським бійцям.

Про це розповів радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

У кримінального авторитета «Недели»  – Андрія Н. – в межах кримінального провадження вилучили броньований автомобіль «Ґелендваґен».

Вартість такого авто близько 500 тисяч доларів.

“Вона стояла під арештом на майданчику Держпідприємства Мін’юсту “СЕТАМ”. Відповідно до Закону про військовий стан ця цінова машина була влучена, і  під час штурму Ірпеня зберегла життя 4 бійцям спецназу поліції КОРД. Якби вони були на звичайній машині, а не на броньовику кримінального авторитета, то всі четверо гарантовано загинули б”, – розповів Геращенко.

Можно додати, що навіть люди з сумнівним минулим співпрацюють з владою та допомагають ресурсами.

Так, у Миколаєві “криміналітет” співпрацює з владою та допомагає Україні.

Про це  в інтерв’ю “Главкому” розповів мер Миколаєва Олександр Сенкевич.

За словами міського голови, ставка Росії у війні проти України на місцевий кримінальний авторитет, зокрема у Миколаєві, не спрацьовує.

“Сьогодні всі ці елементи або, як я їх називаю, бізнесмени з сумнівним минулим, співпрацюють з міською та обласною владою. Допомагають ресурсами, людьми. Вони вже засвітились у допомозі Україні, а ніяк не РФ. Вони просто побачили, що сьогодні відбувається в інших містах. Тому це абсолютно нормально, що ці люди сьогодні не перефарбовуються, а допомагають миколаївцям. Насправді, коли президент приїжджав і казав, що “Миколаїв – бандитське місто”, то вплив кримінальних авторитетів на життя міста було явно перебільшено”, – сказав Сенкевич.

Джерело

Джерело 2

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"