НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

Аваков за перерахунок пенсій ветеранам МВС

20.12.2016

Для цього на базі Міністерства внутрішніх справ вже створено наказом спеціальну робочу групу, яка прирівнюватиме посади колишніх працівників органів внутрішніх справ до поліцейських посад. До цієї роботи вже залучено ветеранів органів внутрішніх справ. Про це під час спільної наради керівництва МВС та представників ветеранських та профспілкових організацій органів внутрішніх справ повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Крім того, зазначив міністр, МВС ініціюватиме створення міжвідомчої робочої групи під головуванням Міністерства соціальної політики України. До неї також увійдуть представники Міністерства фінансів, Пенсійного фонду та Міністерства внутрішніх справ.

Участь у нараді взяли т.в.о. глави Нацполіції Вадим Троян, члени Колегії МВС, а також радники міністра Іван Дмитрович Гладуш та Андрій Володимирович Василишин, Голова Української Асоціації «Чорнобиль» органів та військ МВС Василь Васильович Дурдинець та Голова Асоціації ветеранів МВС Володимир Михайлович Корнійчук.

«Вже прийняли закон, відповідно до якого пенсії ветеранів міліції та МВС повинні індексуватися. Ми повністю підтримуємо цю індексацію у відповідності до закону. Адже пенсіонери ОВС мали такі ж ризики для життя, які мають поліцейські сьогодні. Тому наша позиція така – ми повинні виконати цей закон», – зазначив Арсен Аваков.

Він додав, що МВС направило звернення до Міністерства соціальної політики та Пенсійного фонду України  із закликом вжити усіх необхідних кроків, які передбачені законодавством, аби визначити порядок проведення перерахунку пенсій колишнім працівникам міліції, врахувавши грошове забезпечення поліцейських.

Пропозиції міністра були підтримані представниками ветеранських та профспілкових організацій органів внутрішніх справ.

Сторони сформували основні положення меморандуму про співпрацю. Також у співпраці з Мінсоцполітики планується створити єдиний реєстр осіб-колишніх працівників органів внутрішніх справ та Національної поліції України, які користуються пільгами та отримують пенсію відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби,  та деяких інших осіб».

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков також підтримав пропозицію щодо відзначення 20 грудня Дня вшанування пенсіонерів та ветеранів Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції України. Раніше на цю дату припадав День міліції.

Джерело

 

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"