НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

Аваков повертає ДАІ під виглядом патрульної поліції?

16.09.2017

З 17 вересня усі послуги у сфері безпеки дорожнього руху надаватиме Патрульна поліція.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Нацполіції.

Зокрема, до компетенції Департаменту патрульної поліції України відійде функція надання господарських та адміністративних послуг у сфері безпеки руху на дорогах України, запевнив очільник Національної поліції України Сергій Князєв 15 вересня, під час робочої наради з керівниками Департаменту та регіональних підрозділів патрульної поліції.

Відтепер до компетенції Департаменту патрульної поліції буде відноситись також і контроль за безпекою дорожнього руху під час пасажирських та вантажних перевезень, їх супроводження та оформлення усіх необхідних на це документів.

Крім того, патрульна поліція надаватиме послуги з розроблення і видачі в установленому порядку дозволів та погодження маршрутів руху транспортних засобів під час дорожнього перевезення небезпечних вантажів. Контроль за такими перевезеннями у обласних центрах здійснюватимуть патрулі у містах, а під час міжрегіональних перевезень – Департамент патрульної поліції.

Для якісного надання окремих адміністративних та інших послуг для населення, на офіційному веб-сайті Департаменту патрульної поліції з’являться нові розділи з необхідною інформацією, пообіцяв Князєв.

За словами глави відомства, для інформування перевізників на офіційних ресурсах буде розміщено інформацію про графік перевірок діяльності перевізників.

«Складайте прозорий чіткий графік перевірок. Ці графіки повинні бути у вільному доступі для всіх, хто бажає з ними ознайомитися», – наголосив Сергій Князєв, звертаючись до керівників підрозділів патрульної поліції на місцях.

Відзначимо, що вказані функції, виконання яких викликали безліч нарікань від учасників дорожнього руху, входили до компетенції розформованої ДАІ.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"