НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

РУБРИКАТОР

Аудитор для НАБУ: екс-прокурор США підтвердила участь у конкурсі

20.04.2017

Аудитор для НАБУ: екс-прокурор США Марта Борщ підтвердила участь у конкурсіКолишній федеральний прокурор США, досвідчений адвокат і засновник юридичної компанії в Каліфорнії Boersch Shapiro LLP Марта Борщ підтвердила свою участь у конкурсі на посаду незалежного аудитора для НАБУ.

Вона пояснила причини свого рішення допомогти Україні в боротьбі з корупцією.

“Я погодилась, щоб моє ім’я було внесено на розгляд як кандидата для можливого призначення до складу аудиторського комітету”, – зауважила юрист.

За її словами, вона усвідомлює, що зараз відбувається процес відбору всього трьох аудиторів з більшої кількості кандидатів, який триватиме до початку травня.

Відповідаючи на запитання, чому вона погодилася взяти участь у цьому процесі, юрист підкреслила, що вважає проведення аудиту НАБУ правильною ідеєю. За її словами, роль незалежного аудиту полягає в тому, щоб оцінити діяльність, яку виконує Антикорупційне бюро, та визначити, чи є ефективними ці зусилля або чи потребують вони вдосконалення.

Вона нагадала, що протягом тривалого часу брала участь в антикорупційних розслідуваннях, пов’язаних, у тому числі, з українськими політиками. “Я також маю значний досвід роботи як федеральний прокурор, займалася такого роду питаннями, і тому мені здається, що це може стати в пригоді, що я зможу допомогти”, – пояснила юрист.

Марта Борщ має 30-річний стаж роботи в судовій системі, у тому числі 12-річний досвід на посаді федерального прокурора Північного округу штату Каліфорнія. У різні роки на початку 2000-х вона керувала підрозділом боротьби з шахрайством із цінними паперами, очолювала зусилля проти організованої злочинності, була координатором Офісу з питань міжнародної безпеки. В 2009 році Борщ була удостоєна нагороди “За видатні заслуги” від імені генерального прокурора США (він же очолює Міністерство юстиції) за роботу над звинуваченнями проти екс-прем’єр-міністра України Павла Лазаренка.

Її досвід у федеральному кримінальному праві включає роботу у справах, пов’язаних із шахрайством з використанням пошти, телефону та комп’ютерних мереж; антимонопольним законодавством; Законом США про боротьбу з корупцією з боку фізичних і юридичних осіб-резидентів США на території інших держав; внутрішньою корупцією й хабарництвом; Законом про організації, що перебувають під впливом рекету; відмиванням грошей, а також іншими кримінальними злочинами.

Після державної служби Марта Борщ протягом кількох років була партнером у великій міжнародній юридичній фірмі, після чого сформувала власну компанію, яка займається захистом у суді та надає послуги апеляційного адвоката в США.

 Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"