НОВИНИ

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

РУБРИКАТОР

Асоціація УМДПЛ розробила сайт онлайн-порадника «Права людини за ґратами»

03.03.2017

Асоціація УМДПЛ розробила сайт онлайн-порадника «Права людини за ґратами»: http://prisonrights.info/. Протягом року відбудеться запуск мобільної версії для Android.

Онлайн-порадник «Права людини за ґратами» – мобільний путівник правових знань для ув’язнених, засуджених, їх близьких і родичів та осіб, які контактують з персоналом пенітенціарної системи. Ресурс пояснює правові основи діяльності установ виконання покарань та слідчих ізоляторів, а також надає інформацію про права осіб, які в них перебувають.

1

Правова онлайн-база знань зібрана експертами Асоціації УМДПЛ на основі аналізу кримінально-виконавчого законодавства та відомчих нормативно-правових актів, а також багаторічного досвіду моніторингових візитів до пенітенціарних установ з метою підвищити рівень громадського контролю за дотриманням прав людини.

Інформація класифікована за короткими структурованими розділами на основі норм та правил кримінально-виконавчого законодавства, згрупованих у 21 тематичний блок. Наприклад: «Правовий статус ув’язнених та засуджених», «Заходи безпеки в пенітенціарних закладах», «Контакти із зовнішнім світом», «Матеріальні та комунально-побутові умови тримання ув’язнених та засуджених», «Сприяння соціальній адаптації засуджених» тощо.

3

«Попри реформування пенітенціарної системи та постійні зміни відповідного законодавства на одному онлайн-ресурсі http://prisonrights.info/ міститиметься максимальна кількість правової інформації, що постійно оновлюється. Особи, які з різних причин контактують з персоналом пенітенціарних закладів або перебувають у цих установах, у будь-який зручний час зможуть отримати відповідь чи роз’яснення з приводу ситуації, що пов’язана зі сферою діяльності в’язниць», – розповів Олександр Федорук, керівник програми «Права людини за ґратами» Асоціації УМДПЛ.

Порадник регулярно оновлюватиметься відповідно до змін у законодавстві та пропозицій користувачів. Протягом року відбудеться запуск безкоштовного мобільного додатка для Android.

2

«Ми прагнемо поширювати інформацію про можливості правового онлайн-інструмента “Права людини за гратами” http://prisonrights.info/ серед ув’язнених, засуджених, їх близьких та родичів. Асоціація УМДПЛ звернеться до відповідальних державних органів з пропозицією включити наш веб-сайт у перелік рекомендованих для користування в’язням», – додав Олександр Федорук.

Крім того, інформація може бути цікава усім, хто небайдужим до дотримання прав людини у правоохоронних органах.

Довідково

Сайт розроблений Асоціацією українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ). Пропозиції та зауваження щодо роботи додатку приймаються за адресою: umdpl.association@gmail.com або на Facebook-cторінці Програми «Права людини за ґратами» за посиланням.

Доступ до сайту: http://prisonrights.info/.

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"