НОВИНИ

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

РУБРИКАТОР

Арештанта, який приймав участь у побитті працівників СІЗО, засудили до позбавлення волі

29.11.2021

Ковпаківський райсуд міста Суми засудив арештанта СІЗО до 1 року і 1 місяця позбавлення волі за опір і насильство до працівників установи (вирок від 23 листопада).

Подія трапилась в лютому 2019-го. У камері №29 ще з ночі було шумно і чувся запах алкоголю. Наступний день був вихідним, але працівники СІЗО вирішили перевірити цю камеру.

Обшук почався о 10 ранку, коли в’язні начебто ще спали. Їм сказали виходити в коридор. Але ті не погодилися і в бік працівників СІЗО понеслися матюки і непристойні жести руками. Зрештою, один із арештантів прикрив двері, а інші четверо стали лупцювати трьох співробітників установи.

Події в камері зафіксовані на відеореєстратор. Так, із запису вбачається, що у камері є двоповерхові ліжка. на яких лежать чоловіки, на вікні — ґрати. Чоловік у військовій формі просить вийти з камери, бо буде проводитися обшук. Один із арештантів встає з ліжка, підходить ближче та матюкається і відмовляється виходити, веде себе нахабно. Інші ув’язнені також не хочуть виходити з камери, працівник у формі каже, що зараз про ситуацію поінформують адміністрацію і в цей момент зачиняється металева решітка. Чоловік у синій футболці одягає светр білого кольору і каже: «Закривай браму, зараз будуть вони варені». Чути крики і натовп ув’язнених кидається на працівників СІЗО.

За результатами обшуку з камери вилучено: дві сім-карти «Київстар», брага — 10 літрів, бражна закваска 14 кг, саморобний самогонний апарат з пластиковою тарою, дві заточені металеві пластини, саморобний спортивний інвентар (лапи).

Працівники установи, які обшукували камеру, відбулися легкими тілесними ушкодженнями.

Найбільше дісталося черговому помічнику начальника СІЗО. Після інциденту він три дні перебував на стаціонарному лікуванні із синцем вушної раковини.

За матеріалами справи, один із арештантів завдав йому не менше трьох ударів кулаками по голові.

Цей чоловік у суді відмовився від дачі пояснень. Йому призначили 1 рік і 1 місяць позбавлення волі. Він утримується під вартою в іншій справі — за обвинуваченням у замаху на вбивство.

Кілька місяців тому суд виділив матеріали щодо трьох учасників побиття, оскільки вони захотіли укласти угоди про визнання винуватості. Наразі одна така угода вже затверджена щодо чоловіка, який відбуває 4 роки в’язниці за грабіж.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"