НОВИНИ

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

РУБРИКАТОР

Арештант, який в залі суду вдарив конвоїра-поіцейського, отримав 2 роки

24.01.2024

Богунський районний суд міста Житомира визнав чоловіка винним у насильстсві щодо працівника правоохоронного органу (вирок від 19 січня).1 вересня 2021 року в Богунському районному суді вирішувалося питання про продовдження строк тримання під вартою підозрюваного.

Близько 15.10 суддя вийшов до нарадчої кімнати. Двоє поліцейських роти конвойної служби почали виводити підозрюваного з залу засідань, коли їхня напарниця пішла вперед відкривати двері. Перебуваючи у кайданках, чоловік вирвався і ногою вдарив у груди одного з конвоїрів.

Свою вину чоловік не визнав та показання давати відмовився.

Слід від взуття залишився на чорній футболці потерпілого. Конвоїр розповів суду, що обвинувачений йому неодноразово погрожував та негативно до нього ставився.

За висновком експерта, у потерпілого виявлено синець на грудній клітці, який утворився від дії тупого твердого предмету.

Футболка, на якій видніється пиловий частковий слід низу взуття, стала речовим доказом.

Свідками події були секретар судового засідання, а також ще двоє працівників конвою.

Суд вважає вину обвинуваченого доведеною повністю та кваліфікує його дії за ч. 2 ст.345 КК як умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у звʼязку з виконанням цим працівником службових обовʼязків.

За висновком органу пробації, виправлення цього громадянин не можливе без ізоляції від суспільства. Зі слів матері, він дебоширив вдома та при вживанні алкоголю агресивний, поводився неадекватно та за адресою проживання збирав сумнівні компанії.

Обвинувачений  неодружений, дітей не має, висновків не зробив та не кається в скоєному, в минулому має погашену судимість.

Чоловіка затримали 8 липня 2021-го за хуліганство. Він перебував у пересувному вагончику на колесах. Одного ранку повз вагончик йшли двоє його знайомих односельчан. Чоловік вийшов із вагончика з металевою трубкою і побив одного з сусідів, змусивши людей зі страху тікати. Через пів години попри вагончик проїжджав ще один односельчанин і чоловік також побив його палкою. Зловмисника затримали й узяли під варту. А через місяць також повідомили підозру в умисному вбивстві односельця.

13 червня 2021 року о 4.30 ранку в селі Ліщин біля річки Гуйва, на відстані близько 200 метрів від сільського клубу, знайшли тіло чоловіка з ознаками насильницької смерті. Через два місяці поліція звинуватила у вбивстві затриманого за хуліганство. За версією сліства, він у стані алкогольного спʼяніння забив односельця деревʼяною палкою.

Обвинувачення у вбивстві і хуліганстві обʼєднали й наразі розгляд цієї справи ще триває.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"