НОВИНИ

17.05.2024

16.05.2024

15.05.2024

14.05.2024

10.05.2024

09.05.2024

08.05.2024

РУБРИКАТОР

Активісти змусили Юрія Луценка прийти на прийомний день в Генпрокуратуру

23.12.2017

Сьогодні, 22 грудня, у четверту п’ятницю місяця, Генеральний прокурор України Юрій Луценко прийшов на прийомний день. За словами громадських активістів, зробив він це під їхнім тиском, вперше за чотири місяці.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат Сергій Лещенко.

«Сьогодні прийомний день Генпрокурора Луценка в Генеральній прокуратурі. Протягом останніх місяців ми приходили і контролювали те, як виконує закон Генпрокурор. І ми пересвідчувались, що він його не виконував. Але після того як ми тричі здійснили нашу контрольну функцію, сьогодні Луценко прийшов на свій прийом. Це досягнення громадянського суспільства в тиску на органи державної влади для того, щоб вони виконували закон», – заявив Лещенко.

Прийомний день Луценка в Генпрокуратурі

Posted by Сергій Лещенко on Freitag, 22. Dezember 2017

«Отже, сьогодні четверта п’ятниця місяця. Четверта п’ятниця кожного місяця, з 10 до 12 години ранку – це прийомний час Генерального прокурора. Час, коли він повинен спілкуватися з людьми, які приходять до нього на прокурорський прийом. Це має відбуватись в будинку прокуратури на Різницькій», – наголосив нардеп.

На ранок 22 грудня на прийом до Луценка вже записалось 34 людини.

Активіст Юрій розповідає, що вперше за чотири місяці має хороший настрій:

«Чотири місяці ми слухали різні причини, чому Юрія Віталійовича немає на робочому місці. Це була відпустка, відрядження та інші «відмазки». Сьогодні він є, сьогодні він приймає. Це сигнал нам усім, що потрібно боротись, попри те, що нас часто не слухають, ігнорують, сміються».

Інший активіст додає, що метою громадськості було сприяти тому, аби Генпрокурор робив прийоми не лише в Амстердамі, а щоб на прийом могли попасти і прості люди, як і повинно бути по законодавству.

Активісти обіцяють продовжувати громадський контроль, аби Генпрокурор не забував про свої, визначенні законом, обов’язки.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"