НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

Активісти вимагають публічного засідання комісії щодо Холодницького

25.07.2018

Активісти закликають керівництво Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів допустити представників ЗМІ та громадськості на засідання комісії 26 липня, де розглядатимуть справу прокурора САП Назара Холодницького.

Як повідомляє сайт ЦПК, відповідне відкрите звернення до КДКП підписали Центр протидії корупції, Автомайдан та Небайдужі.

Активісти звертають увагу, що рішення комісії проводити засідання в закритому режимі порушують Конституцію та низку інших законів.

“Відповідно до закону “Про прокуратуру”, засідання Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів проводяться відкрито і гласно, крім випадків, установлених законом”, – йдеться у зверненні.

Активісти нагадують, що рішення про закриття засідання ухвалюється в кожному конкретному випадку і стосується розголошення таємниці, що охороняється законом.

“У випадку з засіданням щодо справи Назара Холодницького – вся інформація, яка розглядатиметься на засіданні, є у публічному полі”, – наголосили у зверненні.

Голова правління ЦПК Віталій Шабунін додав, що закриття засідання від представників ЗМІ та громадськості означатиме грубе порушення законодавства.

“Якщо це буде зроблено, то виключно, щоб ухвалити потрібне всім політичне рішення про збереження Холодницького на посаді”, – сказав Шабунін.

Як повідомлялося, 30 березня генпрокурор Юрій Луценко попросив Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів розглянути зняття з посади керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

У травні Холодницький заявив, що написав 16 сторінок пояснень на скарги НАБУ і ГПУ.

Згодом Луценко заявив, що КДКП вирішить долю керівника САП 24 липня.

У підготовленому, але ще не ухваленому висновку комісії прокурорів щодо керівника САП Назара Холодницького рекомендується накласти на нього догану та не звільняти.

Активісти обурились, що комісія прокурорів збирається пожаліти Холодницького.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"