НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

РУБРИКАТОР

Активісти протестували під маєтком судді Ємельянова

22.02.2017

Активісти “Стоп корупції” провели акцію протесту під стінами заміського будинку судді Вищого господарського суду Артура Ємельянова. Служитель Феміди мешкає в елітному маєтку у селі Ходосівка.

Подробиці акції повідомив правозахисник “Стоп корупції” Ігор Бондарчук.

“За словами самого Ємельянова, він їздить з Ходосівки маршруткою до Києва. Про це суддя обмовився у розмові з нашими колегами-журналістами. Ми вирішили перевірити його слова. Звісно, що на зупинці громадського транспорту одіозного судді ми не застали, вдома його теж не було, принаймні на наші дзвінки ніхто не відповідав. Тому ми залишили на воротах брами “привіт” – плакати із закликами до судді часів режиму Януковича зняти мантію та відмовитись від участі у конкурсі до Верховного суду”, – розповів деталі акції правозахисник “Стоп корупції” Ігор Бондарчук.

Нагадаємо, раніше активісти проекту пікетували Вищу раду правосуддя з вимогою зняти з конкурсу одіозного суддю Артура Ємельянова.

Додамо, 18 жовтня 2016 року Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому голові Вищого господарського суду Віктору Татькову та колишньому заступникові голови суду Артуру Ємельянову в незаконному втручанні в автоматизовану систему розподілу справ.

“Департаментом спецрозслідування ГПУ за результатами зібраних доказів повідомлено про підозру колишнім Голові та заступнику Вищого господарського суду України (а нині суддям цього суду) Ємельянову і Татькову у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 376, ч. 2 ст. 376-1 КК Україна. Слідство має докази того, що ці особи в 2011-2014 роках фактично підпорядкували собі систему ухвалення судових рішень.

Досліджується близько 7 000 випадків незаконного втручання в автоматизовану систему розподілу справ і заяв, втручання в діяльність суддів з метою винесення ними необхідних зловмисникам неправосудних рішень у господарських судах всіх інстанцій”, – такі деталі на своєму Фейсбуці повідомляв Генпрокурор Юрій Луценко.

27 жовтня Ємельянову було обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1,5 млн грн. При цьому під варту його не брали, зобов’язавши не виїжджати за межі Київської області.

Пізніше Артур Ємельянов, підозрюваний у незаконному розподілі справ, вніс заставу 1,5 млн гривень.

Минулого року Держфінмоніторинг домігся арешту 13 млн швейцарських франків (майже 300 млн гривень) на закордонних рахунках судді Артура Ємельянова. Разом з тим, як повідомляли ЗМІ, банкір, екс-співвласник банку “Родовід” Сергій Дядечко допоміг Ємельянову уникнути арешту цих коштів.

Дядечко підтвердив у суді, що панамська компанія Restwood Products Corporation, рахунком якої в банку Liechten Steinische Landes-Bank AG, за даними Генпрокуратури, розпоряджалася екс-дружина судді Ємельянова Світлана, належить йому. Печерський райсуд Києва визнав, що у ГПУ немає достатніх доказів, що Світлана Ємельянова розпоряджалася цими грошима, і відхилив клопотання про арешт цих грошових коштів.

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"