НОВИНИ

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

08.04.2024

РУБРИКАТОР

Адміністратор судового реєстру пояснив, чому оприлюднюється так мало рішень

14.10.2022

Державне підприємство «Інформаційні судові системи» пояснило із чим пов’язано суттєве зменшення кількості опублікованих судових рішень у кримінальних справах.

Про це підприємство повідомило на запит видання «Судовий репортер».

Із документа вбачається, що адміністратор судового реєстру отримав доручення від Державної судової адміністрації України щодо побудови моделі автоматизованого знеособлення відомостей, які не можуть бути розголошені в текстах електронних копій судових рішень у кримінальному судочинстві, що відкриті для загального доступу в Реєстрі, в умовах воєнного стану.

«До моменту побудови промислової моделі автоматизованого знеособлення таких відомостей, адміністратором Реєстру вживаються заходи щодо припинення загального доступу до таких електронних копій судових рішень. У поточній роботі знеособлення зазначених відомостей в текстах судових рішень у Реєстрі відбувається із застосуванням засобів ручного керування.

Таким чином, в межах виробничих можливостей Підприємства на сьогоднішній день, забезпечується загальний доступ у Реєстрі лише для частини електронних копій судових рішень у кримінальному судочинстві та й зокрема для таких, щодо яких надходять звернення від учасників судових процесів, згідно з чинним законодавством, яким регулюється діяльність Реєстру та з врахуванням доручення ДСАУ», — пояснюється у відповіді підприємства.

Від «Судового репортера»:

Орієнтовно у 20-х числах вересня почало спостерігатися суттєве скорочення кількості опублікованих судових рішень у кримінальних справах. Наприклад, за жовтень станом на 13.10.2022 оприлюднено менше 20 вироків із усієї України. Наразі більш регулярно оприлюднюються тільки рішення Касаційного кримінального суду в складі Верховного суду, а також Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, що у березні цього року після повномасштабного вторгнення російських військ на територію України і запровадження воєнного стану доступ до Єдиного державного реєстру судових рішень, сервісів «Стан розгляду справ» та «Список справ, призначених до розгляду» було тимчасово призупинено. Це пояснювали необхідністю запобігання загрози життю та здоров’ю суддів та учасників судового процесу під час війни. Наприкінці червня цього року публічний доступ до судового реєстру відновили.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"