НОВИНИ

14.05.2024

10.05.2024

09.05.2024

08.05.2024

07.05.2024

06.05.2024

03.05.2024

02.05.2024

РУБРИКАТОР

До 9 років з конфіскацією заочно засудили начальника поліції з “ДНР”

05.04.2018

Заступник начальника Шахтарського міськвідділу поліції «МВС ДНР» Вадим Мазін заочно засуджений до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок Бердянського міськрайонного суду Запорізької області від 28 березня.

Справа розглядалась заочно. Мазін відбуватиме покарання після затримання.

Раніше він працював заступником начальника Торезьського міскьквідділу ГУМВС України в Донецькій області. За матеріалами справи, у липні 2014 він зрадив присягу працівника органу внутрішніх справ України. Зокрема, він не виконав наказ про відрядження до Маріуполя і залишився на окупованій території.

У подальшому він став учасником силового блоку терористичної організації «ДНР» у ролі начальника «Торезьського міськвідділу поліції «Міністерства внутрішніх справ «ДНР».

У 2016 році Мазін обійняв посаду «заступника начальника Шахтарського міськвідділу поліції «Міністерства внутрішніх справ «ДНР».

У вироку йдеться, що він віддавав нелегітимні накази щодо участі у незаконній протидії та перешкоджанні виконанню службових обов’язків працівниками правоохоронних органів України, Збройних сил України, затримання та огляду автотранспорту, цивільних громадян, міжнародних спостерігачів, пропагував ідеологію «ДНР» і викликав у місцевого населення страх розправи над ними у разі опору існуючій владі.

Покази дали двоє осіб, які добре знали Мазіна, стверджували, що він лишився на окупованій території і впізнали його на відеороликах «Торезькі правоохоронці по «гарячим слідам» затримали розбійників» і «Торезькі правоохоронці по «гарячим слідам» розкрили крадіжку».

Провина Мазіна обґрунтовувалась висновком службового розслідування за фактом порушення моральних норм і службової дисципліни, протоколами огляду відеороликів в мережі Інтернет, протоколом огляду документів та прослуховування аудіозаписів. Зокрема на записах йдеться, що Мазін давав вказівки підлеглим, обговорював робочі питання, працюючи на поліцію «ДНР».

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"