НОВИНИ

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

РУБРИКАТОР

77 поліцейських піставили свої підписи на підтримку трьох колег, які катували затриманого

27.02.2017

Вінницький міський суд розпочав розглядати клопотання про розгляд міри запобіжного заходу для поліцейських Тульчинського району.

Які, за версією обвинувачення, катували підозрюваного у крадіжці та вибивали свідчення, підвісивши до черешні. Двом правоохоронцям вже обрали міру запобіжного заходу, передає із суду кореспондент Vlasno.info

Капітана, майора та лейтенанта поліції підозрюють у перевищенні службових повноважень, незаконному позбавленні волі та катуванні.

Мова йде про події травня 2015 року: тоді, кажуть у прокуратурі області, поліцейські, підвісивши до черешні підозрюваного у крадіжці гербіцидів, вибивали із нього свідчення.

Підозрювані категорично заперечують такі доводи прокуратури: потерпілого вони не катували, але таки спілкувалися із ним про крадіжку на підприємстві.

Він має дві судимості за крадіжку насіння, солярки із підприємства, а під час огляду місця злочину встановили, що зник один ключ від приміщення, де зберігалися гербіциди,пригадує дільничний інспектор поліції. – Саме тому ця особа і потрапила у наше поле зору. Але ми з ним лиш говорили, не катували.

Клопотання про взяття на поруки до суду скерували співробітники районного відділу поліції та ізолятора тимчасового тримання, загалом 77 поліцейських поставили свої підписи на підтримку колег, попри те, що начальник ГУ НП у Вінницькій області Юрій Педос відсторонив підозрюваних від посади.

Я в шоці від того, про що вже кілька днів пишуть та показують засоби масової інформації — я знаю цих людей не один день, і я певний, що вони такого би не зробили. І це знає увесь колектив нашого райвідділу, вони ж ініціювали збір підписів на підтримку колег, – каже начальник райвідділу Василь Костишин, який також був нині у Вінниці.

Той поліцейський, що у травні був курсантом та проходив у райвідділі практику та якого підозрюють у катуванні, наразі — у складі групи швидкого реагування патрульної поліції Тульчинського району. Йому обрали міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Сторона обвинувачення просила тримання під вартою.

Тоді оперативному співробітнику, а тепер — черговому інспекторові ізолятора тимчасового тримання обрали іншу міру запобіжного заходу: особисте зобов’язання. Слідчий, до речі, відмовився від свого клопотання щодо цього підозрюваного.

Справедливість переможе, рано чи пізно,коментує підозрюваний інспектор. – Щиро дякуємо всім колегам, які виступили із підтримкою.

Запобіжний захід щодо ще одного співробітника, дільничного інспектора, розглянуть на днях.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"