НОВИНИ

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

08.04.2024

РУБРИКАТОР

6 судових засідань за 4 роки: родині загиблого поліцейського не виплачують допомогу

16.01.2020

Зі сльозами на очах дружина поліцейського Романа Курилова згадує ранок 17 листопада 2015 року. О 7 годині Наталя прокинулась від телефонного дзвінка. На іншому кінці дроту повідомили: “Ваш чоловік загинув”.

Наталя Курилова, вдова

Роман перед этим был на службе. Он отработал сутки. Пришел. Немножко отдохнул и пошел на похороны сотрудника. Я ему еще говорила: “Рома, если вы там допоздна засидитесь, то ты можешь переночевать там у кого-то. Помины были на Холодной горе, чтобы ты ночью уставший не ехал в транспорте.

Роман зробив так, як йому радила дружина. О п’ятій ранку з товаришем вирішили вже повертатися додому, бо зранку знову на службу.

Наталя Курилова вдова

Они на похоронах выпили там по чуть-чуть. И, как говорят люди, которые с ним были, полицейские, его коллеги, Рома не был вообще пьяным. Был в адекватном состоянии. Он приехал на такси. У него был еще сотрудник, который жил немного дальше, на Роганском жилмассиве. Они доехали до этой точки и порасходились по домам.

Товариш Курилова пішов додому, а от сам Роман, як каже дружина, зупинився на узбіччі, аби запалити цигарку.

Вікторія Бондаренко кореспондентка

Тут, на вулиці Грицевця, у листопаді 2015-го загинув поліцейський Роман Курилов. Його збив ваговоз завантажений трьома тоннами вікон. Виходячи зі схеми ДТП, перший осип скла, тобто момент зіткнення, був саме на цьому місці.

Роман Курилов працював правоохоронцем 12 років, отримав кілька медалей за відвагу.

Наталя Курилова, вдова

Рома всегда отшучивался. У него всегда было такое чувство юмора. Он никогда меня не посвящал в такие вот дела. Вот он пришел с работы. Я спросила: “Как дела?”. А он говорит: “Живой вернулся и хорошо”. Относился к своей работе серьезно. Бежал и днем, и ночью, и на выходных. Срывался и бежал.

Після смерті чоловіка Наталя залишилась з трирічною донькою на руках. Матеріально утримувати дитину було важко, тож жінка вирішила звернутися до управління поліції охорони області, аби отримати одноразову грошову допомогу. Проте їй відмовили, мовляв, Курилов сам кинувся під колеса. Такі аргументи у поліції висувають навіть після того, як служителі Феміди визнали винним водія ваговозу.

Сергій Щербань, адвокат постраждалої

Рішенням суду було прописано, що стан алкогольного сп’яніння саме у випадку Курилова не є підставою відмови у нарахуванні виплат, бо це не відноситься до випадків відмови, що вказані законом про Національну поліцію.

Вже 4 суд поспіль Наталя Курилова виграє справу в управління поліції охорони. Суд вкотре зобов’язує поліцію переглянути заяву на грошову допомогу жінці. Це приблизно 500 тисяч гривень.

Олег Давиденко, адвокат департаменту поліції охорони в Харківській області

Дії не були пов’язані з виконанням обов’язків ніхто його туди не направляв і він не виконував якогось завдання, яке пов’язане з порушенням певних правил дорожнього руху. Він практично знаходився по середині дорожнього руху вночі.

Юрист Роман Чумак зазначає: вдова поліцейського дійсно має повне право на отримання одноразової грошової допомоги.

Роман Чумак керуючий партнер юридичної компанії “Арес”

Працівник поліції перебуває цілодобово при виконанні своїх службових обов’язків. Суд вирішив про те, що треба зобов’язати повторно розглянути заяву і прийняти рішення про виплату такої допомоги. Але таке рішення ще не є крапкою у цій справі, оскільки може бути прийняте рішення про відмову у виплаті і тоді вже повторно доведеться звертатися позивачу з позовом до суду.

Наразі жінка вкотре очікує повторного розгляду заяви на отримання грошової допомоги у департаменті поліції та охорони.

Автор Вікторія Бондаренко

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"