НОВИНИ

19.09.2024

18.09.2024

17.09.2024

16.09.2024

13.09.2024

12.09.2024

РУБРИКАТОР

Витоку інформації військового характеру з офіційних камер спостереження не було, – МВС

17.09.2024

Витоку інформації військового характеру з офіційних камер спостереження не було зафіксовано. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко, передає Цензор.НЕТ із посиланням на Інтерфакс-Україна.“Фактів витоку інформації, яка стосується воєнних дій, зокрема, щодо проїзду воєнної техніки, з офіційних джерел не було. Маю на увазі інформацію з офіційних камер відеоспостереження Нацполіції, системи на автошляхах, яка фіксує порушення безпеки дорожнього руху”, – розповів він.

Тимченко зазначив, що у разі підозри, що може бути витік інформації або ж такий витік вже стався, то співробітників притягують до різних видів відповідальності.

“Усі блогери, звичайні громадяни, які знімали роботу ППО, прильоти ракет по об’єктах критичної інфраструктури й викладали це в соцмережі або робили стрим, були ідентифіковані та притягнуті до відповідальності”, – додав заступник міністра.

За словами Тимченка, тільки державні органи та правоохоронні відомства ухвалюють рішення, яку інформацію в умовах війни можна оприлюднювати.

“Якщо інформація чутлива, вона публікується з відповідних офіційних джерел. Публікація під анонімними нікнеймами ускладнює ідентифікацію автора контенту, але правоохоронці сьогодні мають достатньо інструментів, щоб встановити, хто саме це зробив”, – підсумував він.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"