НОВИНИ

19.09.2024

18.09.2024

17.09.2024

16.09.2024

13.09.2024

12.09.2024

РУБРИКАТОР

Голову Полтавського апеляційного суду, який є власником «будинку-церкви», усунули з посади

13.09.2024

Вища рада правосуддя усунула з посади багаторічного голови Полтавського апеляційного суду Євгена Гальонкіна, який зловживав своєю посадою для захисту правопорушників.

ВРП прийняла рішення звільнити суддю Гальонкіна, який багато років обіймав посаду голови Полтавського апеляційного суду і використовував свої зв’язки для «вирішення питань» у справах, що стосувалися п’яних водіїв.

Згідно з інформацією НАБУ, Гальонкін організовував неофіційні зустрічі з іншими суддями та адвокатами, щоб улагодити ці справи, у тому числі випадок, що стосувався сина одного з суддів.

Під час одного з обговорень Гальонкін прямо заявляв про готовність «допомогти» у вирішенні питань, що підтверджено його фразою: «Ми ж люді нормальниє, ми всєгда на все пайдем. Єслі нада помогти, ми всєгда паможем».

Дисциплінарна палата ВРП раніше ухвалила лише догану для Гальонкіна, проте НАБУ та сам суддя оскаржили це рішення. Врешті, повний склад ВРП одноголосно вирішив звільнити його з посади.

Після цього Гальонкін двічі намагався відкласти розгляд справи, посилаючись на проблеми зі здоров’ям, однак це не вплинуло на рішення Ради. Таким чином, Гальонкін залишився без вихідної допомоги та довічних виплат.

Нагадаємо, що Гальонкін відомий в Україні, як власник  п’ятиповерхового «будинку-церкви» на 661,2 кв. м. Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"