НОВИНИ

19.09.2024

18.09.2024

17.09.2024

16.09.2024

13.09.2024

12.09.2024

РУБРИКАТОР

Перешкоджав професійній діяльності журналістів – посадовцю міграційної служби повідомлено про підозру

02.09.2024

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру начальнику Управління ДМС в одній із областей за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 1 ст. 171 КК України).

За даними слідства, у липні 2024 року журналісти одного із інформаційних агентств, виконуючи свої професійні обов’язки, прибули до готельно-розважального комплексу на Івано-Франківщині з метою отримання коментаря посадовця щодо статків членів його родини. Вони представилися та, тримаючи в руках мікрофон з написом назви агентства і відеокамеру, почали здійснювати відеозйомку.

Підозрюваний не надав відповіді на питання журналістів та умисно вдарив рукою по відеокамері, яка перебувала в руках оператора, пошкодивши її.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Досудове розслідування – ГСУ ДБР. Судячи з повідомлень ОГПУ, це стосується головного міграційника Івано-Франківщини Сергія Саїва, у якого в середині липня цього року стався конфлікт з журналістами видання “СтопКор”.Згідно з інформацією видання, журналісти проводили розслідування щодо його незадекларованих статків, зокрема маєтку та ресторану, а також автомобіля Tesla. При цьому посадовець  задекларував лише домоволодіння з земельною ділянкою в селі Дзвинятич і причіп “Дністер”.

Водночас дружина чиновника задекларувала понад мільйон гривень доходу від підприємницької діяльності, 756 тис. грн заробітної плати в ТОВ “С-Капітель”, 235 тис. грн виплат від “Прикарпатенерготрейду” та майже 720 тис. грн доходу від оренди землі. Крім того, вона має у власності 8 земельних ділянок, 4 квартири, 2 будинки, а також приміщення торгового комплексу, виробничі будівлі і нежитлові приміщення.

Журналісти вирушили на пошуки Саїва для отримання коментаря до ресторану “Рулька”, який, як стверджують, ймовірно належить синові головного міграційника Івано-Франківщини. Там, за словами журналістів, посадовець часто проводить “робочі зустрічі”, однак сам Саїв запевняв, що не знає, кому належить цей заклад.

“Побачивши знімальну групу, Сергій Степанович став уникати репортерів, а згодом раптово накинувся на медійників і вибив у оператора камеру, яка перестала функціонувати після його удару”, – повідомили в “СтопКорі”.

Після інциденту журналісти подали заяву про напад до відділення поліції Івано-Франківського районного управління поліції ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області.

Джерело

Джерело 2

 

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"