НОВИНИ

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

РУБРИКАТОР

Водій СБУ вимагав гроші із секс-робітниці, обіцяючи «дах» і нових клієнтів

01.08.2020

Печерський суд Києва застосував запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту до водія  Служби автомобільного транспорту Департаменту господарського забезпечення Служби безпеки України.

17 червня 2020 співробітник СБУ зі свого мобільного телефону за допомогою телеграм каналу, де розміщені оголошення, про надання сексуальних послуг за матеріальну винагороду, написав громадянці про бажання скористатися її послугами та домовився про зустріч поблизу хостелу в місті Києві на вулиці Жилянська.

Того дня о 22 год. вечора. сбушник прибув до хостела на автомобілі «Volkswagen» чорного кольору та запропонував жінці поїхати до нічного клубу «Індіго».

Біля нічного клубу, сидячи в машині, чоловік пред’явив супутниці службове посвідчення співробітника Служби безпеки України та повідомив, що за заняття проституцією її притягнуть до відповідальності, а він, як працівник правоохоронного органу, зобов’язаний повідомити про це органи Національної поліції та, окрім того, проінформувати її родичів.

Сбушник нібито озвучив вимогу про необхідність надання йому, неправомірної вигоди у розмірі 5 000 гривень одноразово та в подальшому за кожен наступний тиждень по 750 гривень за не перешкоджання у занятті проституцією.

Жінка вимушено погодилась, але при собі не мала грошей і сбушник дав їй номер своєї банківської картки.

Одночасно працівник СБУ запевнив, що за цю неправомірну вигоду він також буде сприяти жінці у занятті проституцією і не тільки забезпечить не притягнення її до відповідальності, а й буде підшукувати клієнтів шляхом розміщення оголошень про надання сексуальних послуг у соціальних мережах.

Через тиждень жінка звернулася до правоохоронних органів і вже діяла під їх контролем з метою викриття злочину.

З 24 червня по 21 липня працівник СБУ одержав на картку від цієї жінці 6 769,50 гривень. Зі свого боку, 20 липня він розмістив у соцмережі «ВКонтакте» оголошення про надання жінкою сексуальних послуг за матеріальну винагороду.

21 липня ввечері співробітника СБУ затримали за підозрою в одержанні неправомірної вигоди – ч. 3 ст.368 КК України. З такою кваліфікацією чоловіку загрожує до 10 років в’язниці з конфіскацією майна. Справою займається Державне бюро розслідувань.

У матеріалах клопотання про обрання запобіжного заходу були скрін-шоти переписки, протоколи за результатами НСРД і допиту свідка.

Прокурор просив взяти підозрюваного під варту.

Суд начебто врахував ризики, зокрема наявність у працівника СБУ дружніх стосунків із широким колом правоохоронців, які мають змогу впливати на свідків в інтересах підозрюваного. Але суд вважає, що не наведено переконливих аргументів на користь того, що застосування більш м’яких запобіжних заходів не зможе забезпечити належної процесуальної поведінки підозрюваного та запобігти вказаним ризикам. Водночас чоловік вперше притягується до кримінальної відповідальності, має визначене місце проживання, міцні соціальні зв’язки, за місцем постійного проживання характеризується позитивно. Відтак суд вирішив, що підстав для тримання під вартою нема і призначив тільки домашній арешт з 23 год. до 6 ранку, який контролюватимуть працівнки поліції.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"