НОВИНИ

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

РУБРИКАТОР

ГПУ ігнорує ухвалу суду про розслідування дій посадовців МВС

18.01.2017

Генпрокуратура проігнорувала рішення Печерського райсуду Києва, яке зобов’язує зареєструвати провадження та розпочати досудове розслідування стосовно дій радника голови МВС А. Геращенка та прес-секретаря поліції Київської області М. Жуковича.

Про це повідомила Марина Парінова — адвокат постраждалого від пострілів народного депутата Сергія Пашинського В’ячеслава Химікуса, передає «Закон і Бізнес».

«Генеральна прокуратура України проігнорувала рішення Печерського районного суду м. Києва від 16 січня 2017 р. Нагадаю, суд зобов’язав ГПУ внести до ЄРДР відомості з заяви В. Химікуса про скоєння злочину посадовими особами МВС і Нацполіції —А. Геращенко та Н.Жуковичем за ознаками ст. 343 КК України. Невиконання ГПУ рішення суду свідчить про те, що влада покриває стріляв депутата та його соратників, а також використовує вибірковий підхід у питанні притягнення до кримінальної відповідальності», — написала адвокат у Facebook.

Раніше Генеральна прокуратура України відмовила постраждалому від пострілів народного депутата Сергія Пашинського В’ячеславу Химікусу в статусі потерпілого.

Нагадаємо, 31 грудня 2016 року на дорозі під Васильковом Київської області авто депутата трохи не врізалося в автобус, нібито стояв без габаритних вогнів. Нардеп зробив зауваження, після чого зав’язалася словесна перепалка С. Пашинський з пістолету «Глок-19» поранив у ногу 38-річного В. Химикуса, який вдарив його по голові пляшкою. Крім Пашинського і Химікуса на місці події були присутні також дружина нардепа і водій автобуса.

Версії події у сторін конфлікту сильно розходяться, однак прокуратура розслідує лише хуліганство, вчинене проти нардепа і його дружини групою осіб (кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 КК було відкрито на підставі заяви С. Пашинського в день інциденту). А в МВС ще до проведення розслідування фактично заявили про невинність нардепа.

В. Химикус також подав заяву за фактом застосування вогнепальної зброї. Проте ця інформація не була внесена до ЄРДР.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"