НОВИНИ

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

РУБРИКАТОР

Якщо вручати підозру Садовому, її мав би отримати і Аваков – політолог

22.03.2017

Директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала оцінив заяву міського очільника Львова Андрія Садового, який анонсував, що прокуратура за вказівкою вищих ешелонів влади готує йому підозру і відсторонення з посади уже у найближчі дні.
Як підкреслив політолог, за великим рахунком, сміттєвий скандал у Львові є відповідальністю Садового.
«Мер Львова дійсно мав час, але не зміг вирішити питання стосовно сміттєпереробного заводу. Однак те формулювання, яке хочуть вручити Садовому в підозрі стосовно того, що (під час пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі – ред.) було троє загиблих і за це безпосередньо відповідальним хочуть зробити Садового, виглядає, м’яко кажучи, дуже дивно», – зауважив у коментарі Слову і Ділу Бала.
Він запевнив, що за такою логікою очільник МВС Арсен Аваков мав би бути давно звільнений, не говорячи вже про перестрілку в Княжичах, чого взагалі навіть за всю історію УРСР не було.
«Якщо Садовому вручати підозру за трагедію на сміттєзвалищі, то чому б тоді не почати з Авакова? За той час, поки він був міністром, стався не один прецедент із загибеллю людей», – наголосив фахівець.
«У цій ситуації, безумовно, провина Садового є, але такий тиск виглядає упередженим, що дає підстави вважати, що все пов’язано з політичною діяльністю партії «Самопоміч», зокрема блокадою. «Самопоміч» послугувала «парасолькою», прикриттям для блокувальників. Тому зараз може бути така реакція», – висловив думку експерт.
«Усе це схоже на політичні мотиви, а не наведення порядку. Якби прагнули ладу, то Аваков давним-давно мав бути у тюрмі або принаймні відсторонений. Так само, як стосовно Авакова, можна назвати й інших чиновників, міністрів, наприклад у Міноборони, якщо говорити про підозру щодо загибелі людей. Саме ця підозра виглядає невиправдано», – упевнений Бала.
Крім того, він зауважив, що великою помилкою буде, якщо влада піде тим шляхом, який був заявлений генпрокурором, стосовно підозри, рішення суду та відсторонення Садового.
«Насправді, якщо команда Садового скористається технологічно правильно, то це може додати підтримки як партії «Самопоміч», так і безпосередньо самому Садовому. Говорити, помста це чи певного роду відплата, можна буде, виходячи з того, як розвиватимуться події», – підсумував політолог.
Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"