НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

РУБРИКАТОР

Комісія визначилась.Три кандидати рекомендовані на посаду керівника Нацполіції

06.02.2017

Члени Комісії планують подати на розгляд міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова кандидатури Костянтина Бушуєва, Андрія Вишневського та Сергія Князєва. Про це сьогодні, 6 лютого, повідомив секретар Комісії Євген Захаров.

4 лютого Консультативна відбіркова комісія провела засідання, на якому одноголосно затвердила підсумковий протокол. Таким чином, вона виконала свою роль, успішно реалізувавши свою місію відповідно до визначеної процедури.

Процедура конкурсу, прийнята комісією, передбачала отримання до 9 січня резюме та мотиваційного листа від кожного бажаючого обійняти посаду керівника Національної поліції України (НПУ). При цьому 45 кандидатів надіслали свої документи в період з 4 по 8 січня, так що переклад останніх документів англійською був завершений тільки 15 січня.

Загалом надійшло 70 заявок на участь у конкурсі від кандидатів, але 24 кандидати не відповідали необхідним кваліфікаційним вимогам до посади, обумовленим законом про Національну поліцію: мати повну вищу юридичну освіту, стаж роботи в галузі права не менше 7 років, стаж роботи на керівних посадах не менше 5 років. Ці 24 кандидати були зняті з конкурсу, решта 46 були запрошені на кваліфікаційне тестування, яке проходило 24 січня. Три кандидати відмовилися від подальшої участі в конкурсі, і тестування пройшли 43 кандидати.

General Skill Test вимірює рівень загального інтелекту кандидата, він не вимагає жодних спеціальних знань, які виходять за межі шкільної програми. Тест визначає здатність до логічного та аналітичного мислення, вербального мислення, абстрактного мислення, побудови причинно-наслідкових зв’язків. Він складається з 60 питань, на які треба відповісти протягом 90 хвилин. За кожну правильну відповідь нараховується 1 бал, отже, максимальний результат, якого можна досягти – 60 балів. Менше 30 балів набрали 14 кандидатів, від 30 до 39 – 13, від 40 до 49 – 12, 50 балів або більше – 4.

24 – 25 січня комісія, виходячи з резюме, мотиваційних листів та результатів тестування, шляхом голосування вибрала десять кандидатів, яких вона запросила для інтерв’ю, і 26 січня оголосила їхні імена:

1. Аброськін В’ячеслав Васильович

2. Антоненко Леонід Васильович

3. Берладін Олександр Анатолійович

4. Бушуєв Костянтин Володимирович

5. Вишневський Андрій Володимирович

6. Гіренко Вадим В’ячеславович

7. Головін Дмитро Валерійович

8. Князєв Сергій Миколайович

9. Людкевич Станіслав Генріхович

10. Шевчук Олексій Анатолійович

«Перелік відібраних нами 10 кандидатів, серед яких як працівники поліції, так і представники громадськості, адвокатури, прокуратури, віддзеркалює широкий спектр зацікавленості в посаді керівника Національної поліції. Члени Комісії оцінювали індивідуальні якості всіх кандидатів. Мені здається, що це дуже важливо, тому що цей індивідуальний вибір продемонстрував здатність кожного кандидата бути керівником», – прокоментував процес відбору один із членів Комісії Віталій Портніков.

Інтерв’ю проводилися з 30 січня по 3 лютого, по два інтерв’ю на день, до трьох годин кожне. Порядок проходження визначався жеребкуванням. Інтерв’ю розпочиналося з 10-хвилинної презентації кандидатом його бачення роботи Національної поліції та його мотивації обійняти посаду керівника. Надалі він відповідав на запитання членів комісії по презентації та поданим ним документам. Після цього кандидату ставилися по три запитання щодо кожного з таких шести завдань діяльності НПУ:

1. Здійснення поточної реформи поліції.

2. Зміна культури організації НПУ.

3. Боротьба з корупцією в НПУ.

4. Удосконалення системи кар`єрного зростання для майбутніх лідерів в НПУ.

5. Поліпшення відносин і довіри між поліцією та громадськістю.

6. Управління відносинами між поліцією та публічною адміністрацією.

Кожному кандидату членами комісії ставилися одні й ті ж самі 18 запитань, також були додаткові запитання. Члени комісії оцінювали за 5-бальною шкалою наявність у кандидатів п’яти компетенцій для виконання наведених завдань: цінності та етика, стратегічне мислення, навички управління, управління змінами, лідерство. Підраховувалася сума балів кандидата від кожного члена комісії і комісії в цілому за всіма компетенціями.

4 лютого комісія обговорила підсумки інтерв’ю та обрала консенсусом трьох найкращих кандидатів з десяти, після чого провела серед них рейтингове голосування. За його результатами комісія рекомендувала міністру внутрішніх справ Бушуєва Костянтина Володимировича, Вишневського Андрія Володимировича та Князєва Сергія Миколайовича як кандидатів, що здатні працювати на посаді керівника Національної поліції України.

Процедура відбору враховувала оцінку професійного досвіду кандидатів, їх мотивації та планів, результати тестування та інтерв’ювання.

«Приймаючи рішення члени Комісії звертали увагу, насамперед, на мотивацію кандидатів, їх вміння стратегічно мислити, керувати змінами, лідерські та професійні якості», – підкреслив Євген Захаров. Комісія підкреслила масштаби і складність цього відбору, і що були рекомендовані тільки ті особи, які повністю відповідають міжнародним стандартам. Вищевказані кандидати мають, однак, свої сильні сторони в різних областях.

Того ж дня Комісія провела зустріч із міністром, на якій відбулася змістовна дискусія щодо індивідуальних якостей кандидатів та критеріїв добору за професійними ознаками. Комісія рекомендувала провести індивідуальні зустрічі з кожним із трьох кандидатів, після чого, відповідно до ст. 21 Закону «Про Національну поліцію» міністр подає кандидатуру Прем’єр-міністру України для затвердження урядом.

«Хочу запевнити, що на Комісію не було здійснено жодного тиску. Кожен рекомендований кандидат гідний бути керівником Національної поліції України. Тепер рішення за міністром», – заявив наприкінці брифінгу секретар Комісії Євген Захаров.

Окремо члени комісії висловили вдячність Міністерству внутрішніх справ та Рекрутинговому центру Нацполіції за сприяння у проведенні конкурсу.

«Міністерство і Рекрутинговий центр надавали максимальну допомогу і в максимально короткий термін реагували на будь-які запити щодо уточнення інформації та комунікації з кандидатами. І це відбувалося належним чином, адже у комісії не було власних потужностей для цієї роботи», – сказав член Комісії Роман Романов.

Протокол засідання №3 Консультативної відбіркової комісії з проведення конкурсу на посаду керівника Національної поліції України 30 січня – 4 лютого 2017 року

Джерело

 

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"